Just nu.

Frank passerade sin första månad i livet i tisdags. Våran fantastiska lilla kille som får oändligt med kärlek av sina syskon, som jag skrivit om tidigare. Inte den minsta avundsjuka har synts till.  

 
Naturen bjuder på fina pysselmaterial just nu. 

Jag ska börja plugga igen och idag var det upprop. Min fina vän Malin som alltid ställer upp, hjälpte mig idag att underhålla de två stora medan jag var iväg. Frank fick hänga med mig, sov sig igenom informationen. 


Barnen har nu varit hemma sen mitten av juni då jag slutade jobba. 
På måndag är det dags för inskolning på förskolan och nu har vi även bytt till Grythyttan. Vi valde att göra så eftersom vi nu tillhör Grythyttan och då känns det bra att de hamnar tillsammans med samma barn som de kommer gå i skolan med senare. 
Jag har lite ångest över att de ska börja men samtidigt vill jag komma någonstans i livet med en utbildning som mål. 
Jag är så kluven. Jag vill inte ha dem på förskolan om jag bara ska gå hemma, jag vet att de har det bättre hemma, får man skriva så? Man läser och hör om pedagoger som känner sig otillräckliga, sönderstressade, utbrända, för stora barngrupper, vikarier som kommer och går, det är skrämmande.
 Så det är lite de som gnager just nu, att jag ska lämna dem några timmar i veckan för att jag ska plugga matte för att kunna söka en utbildning. För vissa kanske det låter dumt men ja...  
Men vi får se hur det blir, kanske slutar det med att jag skjuter upp det, har dem hemma och bara njuter. Jag kanske inte ens har en fungerande hjärna som orkar tänka på siffror nu när sömnen vissa nätter är en stor önskan. Det blir nog bäst att ta det som det kom mer, jag är ju en stor funderare. 


Fredagkväll.

Vi kör fredagsmys i soffan, jag och Frank.  Syskonen sover sen länge och pappan är på vift. 

Tidigare hade vi en riktig Svenssonfredag med tacos sen grönsaker, chips och dipp i soffan och Madicken på tvn. 


Ska försöka ta mig upp från soffan, tar emot när jag har en mysunge liggandes på magen men jag är så hungrig. Amningen gör mig mer hungrig än vanligt, om det nu är möjligt. 
En ljuvlig bukett som en fin vän fick igår. 🌿🌿 


Dagen.

Ljuva höstväder när solen skiner och luften är klar. 

Vi bestämde oss för en liten picknicktur imorse.
Då måste man givetvis ha något gott i picknickkorgen. Vi bakade banan/morotsmuffins och pizzabullar och tog med. 
Det blev en liten tur, över vägen till en vändplan, där blev de nöjda och slog sig ner. Älsklingar. 


Loppislördag.

I lördags gick vi på loppis i Hyttan "Åsen runt" tillsammans med mormor. Några fina fynd blev det. Bla det nedan på bilderna. En tung fin skål från Rörstrand, en anteckningsbok och en knoppbräda som inte är med på bild. Elvira hittade också några småsaker, ja även mormor med. 

Dock var det inte lika många säljare det här året som tidigare, lite synd. Annars en rolig och mysig tillställning såhär på hösten. 


Älskade mamma.

13/9 - Mammas födelsedag.

 Älskade mamma, våran klippa, hon som alltid alltid ställer upp för mig och min familj. 
Tänk om fler fick ha en sån fantastisk mamma som jag och mina syskon har, tänkt om... 

Grattis mamma ❤️ 

Gamla bilder.  


Utepiff.

Piffat med lite höstblommor. Endel sommarblommor har slängts, endel är fortfarande fina och står kvar ett litet tag till och pelargonerna ska bäras ner i källaren och övervintra där, vi får se om jag lyckas med det. 


Pappan har klippt gräset, kanske sista gången för den här säsongen? 

Skönt väder för utelek och sova i vagnen. 
Nöjda barn gillar jag.  


Min stolta lilla mormor.

Skriv inläggstext 


Häromdagens.

Vi tog oss en liten utflykt häromdagen till naturreservatet Knuthöjdsmossen. Lunchade, kikade på en och annan fågel och njöt av tystnaden. 

Barnen uppskattar verkligen sånna här minst sagt enkla utflykter. 
Ibland krävs inte så mycket, skönt! När Frank föddes. ❤️

 Lördagen den 26/8 föddes lillebror,  två dagar innan beräknat. 


Vattnet gick vid 01 natten den 26e. Ringde in till förlossningen för att meddela det, fick en tid för kontroll kl. 9. Vi lämnande barnen hos mormor och morfar innan vi stack iväg. 
Hade värkar ungefär 1 var 10-15e minut hela tiden sedan vattnet gick. 

Kändes nästan lite onödigt att komma för en kontroll när de inte ville kolla/röra något pga infektionsrisken när vattnet gått då det är öppet upp till bebisen och fosterrörelser kände jag såklart också men fick göra en ctg för att se så bebis mådde bra ändå. 
De tyckte vi kunde åka hem och vänta, jag vägrade åka fram och tillbaka så vi dödade några timmar på stan med glesa värkar. 

Vi åkte tillbaka strax efter 12, samma tillstånd som tidigare. 
De påtalade lite fint att vi fortfarande kunde åka hem om vi kände för det, för det kunde ju ta tid. Stod fortfarande fast att jag inte skulle hem. Fick ett BB-rum så vi kunde vila och kolla på tv. 
Inget för en rastlös person. Ville bara att det skulle dra igång på riktigt. 

Vid 13.30 tror jag att klockan var som vi bytte rum till förlossningen igen, värkarna började bli lite tätare och jag ville bada. Nu blev jag undersökt och jag var öppen 5cm. Blev nästan besviken. Emil peppade med meningen "vi får väl inatt". 
Hann knappt ner i badet innan värkarna kom varje minut och jag ville bara åt lustgasen. 
Sen blev det skiftbyte och vi fick då världens bästa barnmorska, Anneli. Helt klart den bästa vi haft av alla våra förlossningar. 

Efter jobbiga och intensiva värkar/krystvärka så föddes Han 15.28 . Det gick snabbt när det väl drog igång. 
"Vilken tur att ni inte åkte hem" fick vi höra.  
Kände på mig att det kunde gå fort när det väl började och så blev det. Skönt! 

Sov kvar en natt så barnläkaren fick undersöka honom morgonen därpå då de bara undersöker på morgonen när det är helg. 
Längtan efter storasyskonen var enorm och de hade varit så ivriga i väntan på att vi skulle komma hem till mormor och morfar. 

Jag var tvungen att bita mig i läppen för att inte börja gråta när de mötte lillebror på parkeringen. Elvira snyftade och började nästan gråta när hon såg honom. 
Älskade ungar. 

Lillebror blir dagligen överröst med massvis av kärlek av storasyskonen ❤️  

Våran Frank. Vägde 3810g och var 50cm lång. 


RSS 2.0