Hej fredag.

 
Godmorgon lediga fredag! 

Igår körde jag en delad tur, alltså två jobbpass på en dag. Familjen stack till Leos Lekland i Karlstad, uppskattat till tusen. Hade gärna varit med och lekt, älskar att leka 😁 
Blev hemma själv några timmar vid lunch. Satte mig vid husväggen där solen värme så skönt, åt lunch och läste lantliv och bara njöt... Tills jag blev rastlös och drog igång ett och annat projekt. Blandannat spraymålade jag två lampor, en lampskärm och en golvlampa som jag en gång fick för mig att måla i koppar, inte alls snyggt men nu blev den mattsvart, mycket bättre. 
 
 
 
Idag är jag ledig och vi tänkte åka iväg till Karlskoga och bada. Flera veckor sen vi badade sist, blir ändring på framöver. Vana vid vatten är något jag verkligen vill att de ska vara. 
Pappan ska på kryssning i helgen, redan igår åkte han. Hemma på söndag igen, minns inte sist vi var ifrån varandra i flera dagar. Får se om vi hinner få pappalängtan, haha! Troligtvis. 
 
 
Nu återstår endast en vecka kvar till flytten! Känner mig en aning exalterad.
 Har inte fattat än, i huvudet hade jag ofrivilligt ställt in mig på att vi skulle bli kvar på Bollvägen i flera år till. Tack och lov att det inte blir så! 
 
Nu är vi inne i graviditetsvecka 18. Det rusar på. Den här gången vill jag faktiskt att det ska gå sakta, kan vara min sista graviditet. 
 
Ha en fin fredag 🍀💗
 
 

Dagligt

 

Gårdagens färgklick i skogen. Vädret var så härligt. Malin köpte med smått och gott plock och vi lunchade ute i skogen. Sådär enkelt och kravlöst. Det blev många timmar ute innan vi gick in och fortsatte med packning.
Kartonger överallt men nu kan man ändå börja se slutet, vad jag vill tro iallafall. 

Elvira kryssar dagar i almanackan. Hela familjen är så redo att flytta. Bara det att de ska få eget rum är stort. 

Började min jobbhelg idag kan man säga, går av efter måndagen. Lång helg. Börjar tröttna på att jobba varje helg, vill inte få det till ett klag för jag är självklart tacksam för att det finns jobb.. Har tagit ut 10 dagars föräldraledighet i samband med flytten och den ledigheten ser jag fram emot. 

Godnatt. 


Vagga

Har suktat efter den här vaggan länge. 

Blev lite för snål när Leon var liten men tänkte att om jag får en till bebis i framtiden då ska jag kosta på en. De är ju så fina!! 
   Kommer få tillbaka från skatten, mer än vad jag hade trott så nu tänker jag köpa en 🍀 
Tänker att man kan sätta upp en krok i sovrummet, köket och en i vardagsrummet så kan man flytta runt på vaggan. 

Bild tagen från Cirkusfabriken.se


Gravid update

Nu är vi inne i v.16 . Illamåendet har blivit bättre likaså den olidliga tröttheten. Men huvudvärken, fyfan alltså. Den tar knäcken på mig, i stort sett dagligen. Det är på bristningsgränsen när hela huvudet känns det som det explodera samtidigt som det känns som att det blöder ur ögonen. Sen kommer migränillamåendet tillslut och då finns det inget annat allternativ än att lägga sig. 
Finns inget annat än att kämpa på. 
 
Gick tillbaka i arkivet och hittade två bilder från samma vecka som jag är i idag. (V.16)
Till vänster Elvira och höger Leon. 
Och en dagens mage. Lite större den här gången i samma vecka. 
 

10/3

 
Det här fredagen gav mig riktiga vårkänslor. En sol som värmde mot ansiktet och takdropp, bara det! 

Kartonger fylls på dagligen. Står staplade på varann. 
Städningen av huset har aldrig känts tråkigare, känns liksom meningslöst att göra fint i huset när det knappt finns inredning framme. Bara att bita ihop sista veckorna, bara Tre kvar! 
Än är det mycket kvar att packa.. 
 
Har börjat skriva ner på papper hur rummen ska möbleras osv, i huvudet har jag redan en bild.. Kan vara skönt att redan innan tänkt ut vart alla otympliga skåp och skänkar ska stå på ett ungefär. Får liksom passa på när vi kommer ha starka bärhjälpare.
 
Några bilder från veckan. 
 
Hon över bokstäver och ord. Riktigt duktig. 
 
 
Vi har redan börjat måla påskbrev. Som vi längtar efter påsk. 
 
 
 
 
Njöt i solen under eftermiddagen med lantliv i knät. 
 

Hej Mars

Du är efterlängtad. Sista mars får vi tillgång till huset, förstå min längtan.

 Möblerar och planerar i huvudet. 

Har börjat packa sen en kort tid tillbaka, lite pö om pö, vet hur det blir annars, står där sista veckan i panik för att ingenting är klart. Sån stress orkar jag inte med. 

En ledig fredag, ska snart fixa oss sen åka till tippen och slänga massa skit/skräp medan pappa sover efter nattjobb. Sen åker vi till hyttan på lekdejt. 

Glad fredag! 💛 En liten bild från huset. 


Nr 3

Nu har det här inlägget legat i "utkast" alldeles för länge..! 

Vi väntar vårt tredje barn, tror det knappt själv när jag skriver det. Tredje liksom! 

I höstas tänkte jag nog att bebistiden fick vänta. Om man nu skulle kunna bli gravid en tredje gång så ville jag på nått vis "suga på den karamellen". 

Leon blir 3 i sommar, min önskan vore ändå därinne att glappet mellan syskona inte skulle bli för stora. Jag ser ju vilken glädje det finns mellan Elvira och Leon som det inte skiljer så jättemånga månader på. 

Men så tänkte vi att vi kör ändå så får vi se vart det hamnar. Och fort gick det, i november blev jag gravid. 

Den här graviditeten sticker ut helt från mina två andra, dubbelt så värre om man säger så. Olidlig trötthet i 8 veckor.
 Har jag satt mig i soffan på eftermiddagen har jag tvärslocknat, vissa kvällar har jag somnat vid 19 tillsammans med barnen och sovit till morgon därpå. Förutom alla toabesök under natten för att tömma urinblåsan.. 
Inte likt mig, brukar vara uppe och pyssla runt sent till natten.  
Träningen har verkligen blivit lidande den här perioden. Har helt enkelt inte orkat hålla ögonen öppna om kvällarna. 
Kvällsjobb har ibland varit en pina och när man därefter har morogonjobb dagen därpå... 

Men tröttheten blir bättre och bättre för varje dag. Stort tack och lov!! 

Och mitt illamående, som jag har klarat mig ganska bra ifrån mina tidigare graviditeter.. Men inte den här gången.
Så fort jag har blivit minsta lilla hungrig, ungefär varje timme så har illamåendet slagit till, samtidigt som jag har varit vrålhungrig har jag blivit spyfärdig på allt ätbart jag har tänkt på, ingen bra kombo alls... Småätandet har varit ganska så extremt. 

Men illamåendet blir också bättre och bättre 🙏🏼 


När jag skrev in mig hos barnmorskan blev jag frågad om vi ville vara med i en studie om tillväxt på bebisar, svarade ja utan att fråga så mycket vad det skulle innebära, hon för den delen berättade inget om det heller. 
Tänkte bara att de skulle ta bebisens längd och vikt när bebis blev född sen.. 

Vi gjorde kubtestet i Örebro. När vi satt i väntrummet gick en barnmorska förbi och frågade bara snabbt om vi skulle vara med i  en studie, svarade snabbt nej utan att tänka efter. Det kopplade aldrig att det var det barnmorskan när jag skrev in mig frågade om vi ville vara med i. 

Efter uldraljudet fick vi gå in till ett annat rum för att påbörja studien med en annan barnmorskan, båda jag och Emil fattade ingenting. 
Det jag alltså svarade jag på vid inskrivningen är en tillväxtstudie där de ska kolla måtten hur stora dagens bebisar är, de mått de går efter idag är gjorde för tjugo år sen så det ska uppdateras. 
Bebis var då fyra dagar för liten för att påbörja mätningen så vi fick en ny tid om en vecka. 

 Jag fick ett kuvert där det stod fem slumpmässiga veckor som vi ska in på ultraljud för att mäta bebis. 
Att få se bebis fem gånger extra är ju för bra för att vara sant, så spännande 😍 Bild från v.13 , nu är jag i vecka 15. 

Stolt storasyster 💗 


RSS 2.0