Vardag.

Augusti går mot sitt slut, månad efter månad bara rusar på. Det är inte klokt.

Jag har dragit igång något jag har dragit på alldeles för länge. Den där matematiken.. Minns ni att jag börjar en sväng förra hösten på distans? Tröttnade för att det fungerade inge bra sen halkade jag efter för att jag tackade ja till jobb osv... Hoppade av efter några veckor.
Men nu ett år senare har jag gett mig fan på att jag ska klara det här, med hjälp av en lärare på Komvux.
Har lite ångest för att jag känner mig stressad, måste klara det här samtidigt som vardagen ska rulla på med familjen, jobb, hemmet, och träning. Ska försöka bli mer positiv, då brukar det mesta funka. Det stora målet är ändå att få behörighet för att söka till sjuksköterskeprogrammet.(Fungerar inte att ladda upp bilder, frustrerande. Så tråkigt att inte kunna få in bilder i inläggen därav dåliga uppdateringar...)


En tripp till Örebro..

En ledig tisdag och vi behövde lite nytt i klädväg, bla en nya skaljacka till Elvira.
Innan vi shoppade åkte vi till Skojlandet. Första gången vi besökte det stället och det var hur bra som helst. Kändes så inbjudande att kliva innanför dörren.

Det var en perfekt dag att åka dit på för vi var helt ensamma, vi lekte runt så alla tre var svettiga 😅
Rekommenderas verkligen.


Auktion

I lördags var jag och barnen tillsammans med mormor på auktion. Det var flera år sen jag var på en.
Det var ett äldre par som skulle flytta från sin lilla gård. Det var en riktigt fin bondauktion. Massvis med fina gammla grejer, som dessutom gick billigt! Inte så jättemycket folk heller. Det såldes korv med bröd, godis och fika. Himla tur eftersom vi var där i hela sex timmar, och än höll auktionen på..
De finaste möblerna sparades till slutklämmen och de ville vi inte missa, hade gått och suktat speciellt efter ett köksbord som stod i en lada. Tur som var var det bara jag som ville ha det.
Mot slutet var barnen trötta och otåliga men de var så duktiga hela dagen.


Godnatt & Godmorgon...

Krypit ner under täcket med träningspodden i bakgrunden. Sambon jobbar långt i på natten och ungarna sover i sitt rum.
Så skönt att bara ligga här, veta att imorgon ringer ingen klocka. Antingen smyger två yrvakna godingar in och väcker mig eller så vaknar mamma mitt emellan dem i deras säng. Det har hänt många gånger, springer fram och tillbaka några vändor mellan sovrummen men sen somnar jag oftast mellan dem.

Godmorgon lördag. Somnade ifrån telefonen igår. Tidigt imorse när vi vaknade så väckte Elvira mig från våran säng och pappa hade gått in och sovit med Leon. Det är lite si och så nattetid, vi sover lite hur som helst, men jag älskar det.

Idag ska vi åka iväg på Auktion, nu är det flera år sen jag var iväg på en. Hoppas på något fynd.


Vilken helg.

Jobb hela helgen. Mellan jobben har jag firat två 25 åringar. De hade fixat en grym fest med bla lekar, sånt älskar jag. En gren var att skala ett gäng potatis fortast möjligt, och jag var först ut i mitt lag, är det tävling så går jag all in, vilket jag gjorde och skalade sönder tummen så bloden spruta. Så typiskt mig. Fick hjälp av en fin vän att få stopp på blodet och lägga om såret.
Var och varannan gick med blodiga fingrar efter den grenen...😄
Men kul var det, man är ju så sällan ute nu förtiden, i princip aldrig faktiskt.

Det blev sent och igår morse var det bara upp och hoppa och sticka till jobbet med en väl omplåstrad hand, inte alls smidigt. Men det gick det också.
Barnen sov på Kullen och jag hade inte träffat dem på 24h, direkt efter jobbet skyndade jag mig dit för att krama om. Att man kan längta ihjäl sig efter så "kort" tid.
Mamma övertalade att jag skulle ge mig iväg till akuten så att de åtminstone fick kolla på det, det var ändå ganska djupt skuret såret.
Syster gjorde mig sällskap och när vi kom in i väntrummet var det flera stycken som satt och väntade, tänkte att det här blir rena döden att sitta och vänta. Men jag tappade hakan när en sköterska kom in efter drygt fem minuter och ropade upp mitt namn. Har aldrig varit med om så snabb väntetid på akuten. Fick en suverän sköterska, hon tyckte jag var galen som hade jobbat under förmiddagen, med tanke på yrket. Fick inte sy för att det hade gått mer än 8h, infektionsrisken skulle då bli hög.. Får räkna med ett fult ärr, men vad skulle det vara... En i mängden.. Fick ta uppgiften att bli olycksfågeln i familjen 😂

Blev beordrad att sjukskriva mig idag, och det gjorde jag. Känns så mesigt att behöva gör det pga en tumme! Men att jobba med människor och baciller överallt är heller igen bra kombo. Tillbaka på jobbet är jag på onsdag, inte för att det har hunnit läka tills dess men nu är det inte öppet längre. 🙌🏼

Sambon var ledig idag, vi stack iväg till Degerfors och lunchade med en gammal vän till sambon. Åt på en herrgård och maten var såå god! Flera olika röror och sallader, hembakat bröd och två olika huvudrätter. Dit kommer vi åka fler gånger.

Lyckas inte få upp några bilder så det får tyvärr bli ett bildfritt inlägg.. 😩


11/8

Idag är det sambons födelsedag, han som kan driva mig till vansinne men som jag älskar allra allra mest.

Firade på eftermiddagen med släkten. Tårta och presenter. Alldeles lagom för en tjugonioåring.


Vardagen.

Nu är den här, vardagen. Jag gillar det, men dagarna går alldeles för fort! Redan torsdag imorgon, men inte vilken torsdag som helst! Den bästa fyller tjugonio år ❤️
Det ska firas. Dock är jag väldigt oförberedd, vid andra födelsedagar har jag redan bakat, slagit in present osv.. Nu är inget gjort, har inte en aning vad jag ska baka... Och som vanligt, fika från Ica känns inte alls lockande att bjuda på.

Kommande dagarna är fyllda med jobb, flera klippningar och 25 årskalas, däremellan tid med de viktigaste ❤️

Pion från tvååringens kalas 💗


Eget rum.

En skön ledig hemmadag. Plockat och röjt med allt möjligt, det blir så när jag sätter igång. Perfekt väder för det idag också 🌧

Vi bor ganska trångt, har tyckt att det varit onödigt att "ta upp" deras lekrum med sängar så då har de fått sova i vårat rum. 3,5 år har vi sovit tillsammans, hur mysigt som helst.. Men idag flyttade vi in 80'sängen som stått i vårat rum till deras, ringde mamma och bad om en till 80'säng som jag visste stod hos dom, med mamma och pappa är det aldrig några problem, in med sängen i bilen sen stod den på plats.

Elvira har varit lyrisk hela eftermiddagen över att få sova aaaalldeles själv, med Leon såklart. Frågade flera gånger om det var kväll nu.

Leon hoppade middagsvilan idag, inga sura miner under hela eftermiddagen, somnade på två röda vid 19, ibland tar det upp till en timme att natta honom. Elvira somnar nästan alltid inom fem minuter. Lite kli på ryggen först är ett måste.

Vi får se hur lång tid det tar innan mamma och pappa klämmer ner sig i deras säng... 😂


Lillördag=Pizza

Två små pizzor som de fick göra själva och en stor till mamma och pappa, alla nöjda 👌🏼 Hoppas ni har en fin kväll.


Loppisfynd

Fyndade finporslin i helgen. Älskar charmigheten med olika porslin.


Jag älskar blommor.

Tänk er ett liv utan blommor, så tråkigt!...

Lunchar på jobbet i detta nu. En plocksallad från PicaDeli fick det bli idag, hur gott som helst och mycket att välja mellan på Ica. Kan "glömma" matlådan varje dag 😁


RSS 2.0