Kiosk

Det jag älskar med instagram är hur många duktiga inspirerande människor det finns. 
Elvira vill gärna leka affär och när jag kikade runt på instagram föll jag för en kiosk en tjej hade gjort så jag var tvungen att göra en snarlik. Det blev en uppskattad julklapp av både Elvira och Leon, och mamman 😆 Godmorgon på er! Ny vecka och den allra allra sista för det här året. Vad märkligt ändå. 
Ska göra mig klar för en dag på jobbet. Ha en fin måndag, kram! 

Hej annandagen

Här hemma har vi två sjuka kids, på julaftons kväll bröt det ut från ingenstans. Hade nästan räknat med att de inte skulle klara sig undan, virus går just nu i släkten.. 
Hög feber, hosta och rinnande näsor. Leon snäppet värre. Inatt åkte jag och han in till barnakuten i Örebro. Ringde till 1177 för att höra om de hade andra råd om alvedon än det som står på bipacksedeln men hon sa att vi genast skulle åka till akuten, febern var då uppe i 41,3 
Krupp och vanligt virusinfektion fick vi besked om. Ynklig liten kille som var så himla duktig när personalen tog hand om honom. 
Leon kunde sova sig genom bilresan både dit och på hemvägen, skönt! 
Hem kom vi strax efter halv 5 imorse så den här dagen har vi bara segat oss, lekt med alla fina julklappar som de fick. Vet inte hur jag skulle kunna tacka för alla klappar, är så tacksam så ord räcker inte till!

Båda har slocknat i varsin sida av soffan, jag ska riva liten i skåpen och se vad det finns för ätbart, kan hända att det blir olika sorters chokladaskar till middag, pappan är iväg och käkar mat hos min farmor och farfar, så tråkigt att vi inte kunde följa med.. 


Uppesittarkväll

Det blev en effektiv eftermiddag, nu är det inte alls mycket kvar på min to do lista, skönt! 
Vi grejer lite till här hemma och väntar in pappan sen sticker vi hem till Kullen för en kväll tillsammans med delar av släkten, mat och uppesittarkväll väntar. Älskar familjetid. 

Imorgon blir det en fullspäckad julafton. Jobb på dagen sen firande tillsammans med våra familjer. 

Julaftons-kladdkaka att bjuda mina kära kollegor på.


Ha en god jul fina ni som läser! Kram Godmorgon 23/12

Idag är det inte helt omöjligt att jag somnar ståendes. Hade lagt upp gårkvällen så fint i mitt huvud men när Leon Eriksson inte alls kände för att nattas vid 19 som de nästan alltid gör föll planen samman. Det tog 2 (!!) timmar att få honom att somna och själv kämpade jag med att hålla mig vaken. 01.15 tog jag natten och då var jag inte klar med paketinslagning osv som jag måste skjuta på till sent ikväll efter uppesittarkvällen. Jag önskar mig en sovmorgon i framtiden älskling. 

Jobbdag väntar och sista dagen som kidsen går på förskolan för den här terminen. 
Dags att väcka de små, lika jobbigt varje gång när man måste väcka dem för att hinna iväg. 

Ha en fin dag, kram! 

Granen

Jag borde sova, slå in julklappar, pyssla med dockskåpet och skruva ihop en hylla men inget av det blir gjort nu. Ingen julstress borde få existera men kanske att den smyger sig på, lite lätt. 

I förrgår hämtade jag hem en gran, den fick torka över natten innan vi tog in den i vardagsrummet, Elvira var exalterad när vi kunde börja klä den igår. Leon likaså som rullade och kastade kulor omkring sig. 

Det blev en minijulgran i år, liten lagom när vi inte bor överdrivet stort.
 Lite synd att stämningen utanför huset inte levererar. Vi verkar få en grön jul, lite ledsamt men vi hoppas på snö snart! Dockskåp

Renovering av dockskåp, det håller jag på med långt in på sena kvällarna nu för att bli klar lagom till jul. Det ska stå klart då, med något fint julpapper runt om sig. En julklapp till Elvira. 
Jag tror hon kommer bli överlycklig. Vid några tillfällen har hon frågat vart skåpet är... 

Men jag är inte riktigt överens med mig själv än hur det ska se ut.. 
Såhär såg det ut innan jag drog igång. 13/12

Tredje advent och lucia. 

Natten som var blev det ynka tre timmars sömn. Leon är/har varit hostig och framförallt om nätterna och igår natt var det jobbigt för honom. Elvira blev väckt av honom så hela familjen hängde i soffan i någon timme innan vi försökte sova igen. Konstigt nog var jag relativt pigg när klockan ringde strax innan 6 för en jobbdag. 
Efter jobbet drog vi igång med att baka pepparkakor. 
Leon satt så fint till en början med sin russin och äppelask och tuggade i sig sen gick han loss och kastade både med papparkaksdegen och askens innehåll. Därefter blev det storstädning med både dammsugare och mopp. 

Elvira bakade rejäla pepparkakor, hon snålade inte på tjockleken om man säger så. Mycket nöjd var hon över baket. 
Godmorgon

Huset  är alldeles tyst och jag sitter och käkar frukost. Ska snart knalla ner till jobbet,  en lång jobbdag väntar och jag längtar redan efter mina små även fast jag inte har lämnat huset än. 

Ha en fin torsdag! En salig blandning

Jag ser att ni hänger i och läser trots att det inte finns så mycket att läsa här inne.. 
Som jag har skrivit flera gånger innan så vill jag ha mer tid på dygnet, framförallt en sån här månad, mycket som ska ordnas och fixas med. Det finns så mycket jag vill göra som inte hinns med just nu känner jag. 
Mycket jobb i december men jag passar på att jobba nu när det finns, kan tänka mig att det inte kommer erbjudas fullt så mycket i början på året som det görs nu. 

Jag är lika trög med julklapparna i år som tidigare år. Jag vet iallafall vad som ska köpas, ska bara ta mig tid att klicka hem det... 

Redan klockan 18 nattades kidsen, två trötta som somnade direkt efter bokläsningen. Vi har nyss börja läsa bok vid nattningen, äntligen säger jag! Det är ju så himla mysigt, Elvira har nästan aldrig velat att man ska läsa för henne, så jag är barnsligt glad nu, och Leon älskar det. Måste inhandla lite nya böcker, får bli julklappar 👍🏼 

Dags att sova, delad tur på jobbet imorgon. 
Godnattkram. 

RSS 2.0